1401727576873639 HORDOZÓS RUHÁZAT Összehasonlító Hordozós kabát / Hordozós pulcsi / hordozós takaró
top of page

A NAGY HORDOZÓS RUHÁZAT Összehasonlító, hordozós kabát / hordozós pulcsi / hordozós takaró

Frissítve: 2023. jún. 6.

„Ha már beleszerettél a hordozásba, ne hagyd ki a hidegebb napokat se!”

Olvashatod a KOJALA nyitóoldalán is.


Esőben, hidegben, hóban is lehet hordozni, azonban a hordozási tanácsadók ajánlása szerint ha lehetséges, ajánlott nem teljes téli menetfelszerelésben (vízálló, pufi overál) hordozni a babánkat. Téli ruhában nehéz a babánkat ergonomikusan felkötni, illetve kényelmetlen lehet a babának a sok ruhába „szorítás”.

Általában ilyenkor fogalmazódik meg a hordozó szülőkben a kérdés, hogy


milyen hordozós ruházatot válasszanak?

Sok szempont merülhet fel bennük:


* Ki tudja majd hordozni a babát? (Csak egy személy, akinek lesz hordozós ruházata, vagy más is?)

* Milyen időjárásra válasszanak ruhát? (Eső, szél, átmeneti időjárás vagy téli hideg?)

* Mekkora beruházást engedhetnek meg maguknak?


Ezeken felül még számos kritérium létezik, a következő összefoglalóban a hordozós pulcsik, kabátok és takarókat előnyeit és hátrányait vizsgáltuk meg.



Elöl és hátul hordozáshoz is alkalmas

Hordozós pulcsi és kabát választásakor érdemes odafigyelni, hogy háton hordozás funkcióval is el legyen látva. A hordozótakarót elöl hordozásnál nyitott kabáttal, a kabát alá is alkalmazhatod (közös ruhaként funkcionál), háton hordozásnál a hordozó személy ruházata fölé használható.

Bármilyen hordozóeszközhöz használhatod

A hordozós pulcsik és kabátok bármilyen hordozóeszköz fölé hordhatóak, illetve azok a hordozótakarók is, amelyeket nem az eszközhöz rögzítesz, hanem magadra kötöd őket (mint például a KOJALA hordozótakaró).

Bárki hordozhatja a babát

A pulcsi és a kabát általában az édesanyáé szokott lenni, az ő méretére lesz választva (általában nőies fazonú és mintájú), így a téli időben ő hordozza a babát. A hordozós takarót bárki használhatja, aki hordozni szeretne.


Közös ruha a babával

A pulcsi és a kabát egyértelműen összeöltözős módszer, a hordozótakarónál amikor pici a babácska, vedd őt fel a benti ruhájában a hordozóba, erre jön a hordozótakaró, majd a te kabátod, ha lazább fazonú, alul még össze is tudod húzni, így a takaró tulajdonképpen a kabátból kilógó részt melegíti, így közös ruhának minősül.

Eső- és szélálló

A pulcsi általában nem esőálló viszont mérsékelten szélálló, a kabát és a hordozós takaró általában kifejezetten szél- es esőálló.

Átmeneti vagy téli időben megfelelő

A hordozós pulcsi kifejezetten átmeneti időben ajánlott, kabátból létezik átmeneti és téli verzió is. Hordozótakaróból találsz 3 évszakos változatot, ahol a takaróban van egy kivehető meleg réteg, így átmeneti és téli időben is megfelelő melegségűvé tehető.

Ár

A hordozós ruházatok közül a hordozótakaró igényli a legkisebb beruházást, a hordozós kabát pedig a legnagyobbat.

Reméljük, hogy az összeállítás megkönnyíti a döntést.

Hordozzatok télen/nyáron!

Szeretettel,

KOJALA


858 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page