1401727576873639
top of page

A NAGY HORDOZÓS RUHÁZAT Összehasonlító, hordozós kabát / hordozós pulcsi / hordozós takaró

Frissítve: 2023. jún. 6.

„Ha már beleszerettél a hordozásba, ne hagyd ki a hidegebb napokat se!”

Olvashatod a KOJALA nyitóoldalán is.


Esőben, hidegben, hóban is lehet hordozni, azonban a hordozási tanácsadók ajánlása szerint ha lehetséges, ajánlott nem teljes téli menetfelszerelésben (vízálló, pufi overál) hordozni a babánkat. Téli ruhában nehéz a babánkat ergonomikusan felkötni, illetve kényelmetlen lehet a babának a sok ruhába „szorítás”.

Általában ilyenkor fogalmazódik meg a hordozó szülőkben a kérdés, hogy


milyen hordozós ruházatot válasszanak?

Sok szempont merülhet fel bennük:


* Ki tudja majd hordozni a babát? (Csak egy személy, akinek lesz hordozós ruházata, vagy más is?)

* Milyen időjárásra válasszanak ruhát? (Eső, szél, átmeneti időjárás vagy téli hideg?)

* Mekkora beruházást engedhetnek meg maguknak?


Ezeken felül még számos kritérium létezik, a következő összefoglalóban a hordozós pulcsik, kabátok és takarókat előnyeit és hátrányait vizsgáltuk meg.Elöl és hátul hordozáshoz is alkalmas

Hordozós pulcsi és kabát választásakor érdemes odafigyelni, hogy háton hordozás funkcióval is el legyen látva. A hordozótakarót elöl hordozásnál nyitott kabáttal, a kabát alá is alkalmazhatod (közös ruhaként funkcionál), háton hordozásnál a hordozó személy ruházata fölé használható.

Bármilyen hordozóeszközhöz használhatod

A hordozós pulcsik és kabátok bármilyen hordozóeszköz fölé hordhatóak, illetve azok a hordozótakarók is, amelyeket nem az eszközhöz rögzítesz, hanem magadra kötöd őket (mint például a KOJALA hordozótakaró).

Bárki hordozhatja a babát

A pulcsi és a kabát általában az édesanyáé szokott lenni, az ő méretére lesz választva (általában nőies fazonú és mintájú), így a téli időben ő hordozza a babát. A hordozós takarót bárki használhatja, aki hordozni szeretne.


Közös ruha a babával

A pulcsi és a kabát egyértelműen összeöltözős módszer, a hordozótakarónál amikor pici a babácska, vedd őt fel a benti ruhájában a hordozóba, erre jön a hordozótakaró, majd a te kabátod, ha lazább fazonú, alul még össze is tudod húzni, így a takaró tulajdonképpen a kabátból kilógó részt melegíti, így közös ruhának minősül.

Eső- és szélálló

A pulcsi általában nem esőálló viszont mérsékelten szélálló, a kabát és a hordozós takaró általában kifejezetten szél- es esőálló.

Átmeneti vagy téli időben megfelelő

A hordozós pulcsi kifejezetten átmeneti időben ajánlott, kabátból létezik átmeneti és téli verzió is. Hordozótakaróból találsz 3 évszakos változatot, ahol a takaróban van egy kivehető meleg réteg, így átmeneti és téli időben is megfelelő melegségűvé tehető.

Ár

A hordozós ruházatok közül a hordozótakaró igényli a legkisebb beruházást, a hordozós kabát pedig a legnagyobbat.

Reméljük, hogy az összeállítás megkönnyíti a döntést.

Hordozzatok télen/nyáron!

Szeretettel,

KOJALA


858 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page