1401727576873639 HOGYAN ÖLTÖZTESSEM A BABÁT? - hordozás télen / hideg időben, hordozós takaróval vagy más öltözék alá
top of page

HOGYAN ÖLTÖZTESSEM A BABÁT? - hordozás télen / hideg időben, hordozós takaróval vagy más öltözék alá

Frissítve: 2023. jún. 6.

Sokszor megkaptam már a kérdést, hogy hogyan öltöztessétek a babátokat hidegebb időben hordozáskor. Mit adjunk rá a hordozós ruházat (KOJALA baba estében a hordozótakaró) alatt? Fogadjátok szeretettel a KOJALA ajánlását.


 
KOJALA 3 évszakos hordozótakaróval hideg, esős időben is hordozhatod a babádat.
  • Plusz egy réteg szabály: a hordozott babán mindig egy réteggel több legyen, mint a hordozó személyen.

Figyelem: a hordozóeszköz is számít (tavaszi vagy enyhe őszi időben hordozásnál a rugalmas kendő 2 réteget ér)!


  • Ne feszüljön a gyerkőc lába: ha kezeslábast adsz rá hordozáskor, bizonyosodj meg róla, hogy fel tudja venni a lábacskáival kényelmesen az egészséges tartást.

Tipp: adj rá egyel nagyobb rugdalózót vagy puha kezeslábast.


  • Amennyiben a hordozós takarót a kabátotok alá veszitek (baba a hordozóban, hordozótakaró, és rá a te kabátod elől nyitva, vagy alul behúzva), úgy ez közös ruhának számít, tehát számítsd bele az öltözködésnél azt, hogy a te testhőd is melegíteni fogja a gyermekedet.


  • Ha külön ruhát vesztek (a baba a te kinti ruhád fölé kerül a hordozóba, így kerül rá a hordozótakaró), akkor a te testhőd már kevésbé jut el hozzá, érdemes téli hidegben egy puha kezeslábast is adni rá (macibunda, polár kezeslábas).

Mindezek mellett és felett a legfontosabb szabály, hogy figyeld meg a gyermekedet. Lehet, hogy ő fázós, vagy épp könnyen izzadós?

A KOJALA hordozótakarót használó édesanyák visszajelzései alapján, van olyan baba, akinek jólesik a meleg ruházat a hordozótakaró alatt is, de van olyan is, aki egy hűvösebb őszi záport vidáman átalszik egy szál vékony pamut kezeslábasban a takaró alatt.

A szülők csoda képessége, hogy tudják, mi a jó babájuknak, figyeljétek meg őket, és indulhatnak a hosszú őszi / téli séták.


Ha kíváncsi vagy, mások hogyan hordják a KOJALA hordozótakarót, látogass el a Facebook, vagy az Instagram oldalunkra.


Szeretettel,

KOJALA



4 225 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page